Щорічно на другий день другого тижня другого місяця відзначається День Безпечного Інтернету. Мільйони людей у всьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки он-лайн та участі у заходах у всьому світі.

День безпечного Інтернету (SID) організовано мережами Insafeта INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми та молоддю.

7 лютого 2018 року учні ДНЗ "Хмельницький центр ПТО сфери послуг" групи №14 за професією «Кухар, офіціант, бармен» відвідали відкритий урок на тему «Безпека та етикет електронного спілкування».

Під керівництвом викладача інформатики Гончарук Ю.Ю., учні дізналися про правила етикету спілкування у мережі Інтернет, визначили основні загрози, що можуть чекати їх під час роботи у мережі, обговорили шляхи уникнення таких загроз.

Працюючи у командах учні провели міні-дослідження основних видів Інтернет-залежностей та обговорили шляхи їх вирішення.

Такі заходи акцентують увагу молоді на сучасних проблемах пов’язаних з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, вчать їх свідомо користуватися доступними ресурсами та створювати безпечний Інтернет для усіх.

 

Додати коментар