9 січня у Центрі відбувся «Фестиваль педагогічних ідей» - презентація досягнень педагогів у розробці методичних ідей та їх впровадження у практику.
         У першій частині фестивалю «Формування професійної компетентності й особистості майбутнього фахівця на уроках загальноосвітніх предметів з професійним спрямуванням» директор Царьова Є.С. наголосил, що професійна спрямованість предметів загальноосвітньої підготовки є однією з необхідних умов формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників у навчально-виробничому процесі. Це сприяє реалізації основних методів педагогіки, отриманню комплексних знань, вмінь та навичок, які застосовуються в професійній діяльності майбутніх фахівців. Педагоги Лавренюк Н.В., Загородня О.М., Куліковська В.В., Павлишина О.Б., Матвєйцева І.В., Карпець-Самолюк М.О., Луцьків В.В., Деліта І.О., Ткачук Ю.І., Лісіцин В.Д., Гуцалюк Г.Ф., Бас В.І.. Трач А.Б., Карван О.М. презентували ефективний дидактично-методичний інструментарій професійного спрямування викладання предметів.

        У другій частині фестивалю «Інновації в ресторанному господарстві» педагогами було презентовано виробничі технології з професій «Кухар», «Офіціант», «Бармен». Кулінарія - це мистецтво. І в цьому черговий раз переконались усі педагоги в процесі проведення майстер-класів майстрами в/н Баган Л.С., Волошиною Н.М., Лисецькою Г.О., Беджик Н.Ф., Курашовою А.М., Касперською Л.М., Бацевич С.А., Скляр О.Б.. Можна сказати, що був створений оркестр, де прозвучали мотиви під вектором здорового харчування, а саме: приготування фрешів з використанням різних видів ягід, фруктів та цитрусових для збагачення організму корисними вітамінами. Майстри в/н поділились досвідом приготування мінізакусок, канапе, ознайомили з новітніми способами подачі багатьох холодних і гарячих страв на екопосуді. І на завершення, всі навчились як сьогодні можна оптимально скласти меню фуршетів для отримання задоволення гостей та комфортної роботи обслуговуючого персоналу.


        У третій частині «Інновації в легкій промисловості» методист Дрозіч І.А. представила використання проєктних технологій в навчально-виробничому процесі. Про особливості обробки виробів з використанням силіконової тканини розповіла майстер в/н Герасимчук Т.П. Майстер в/н Козакевич Л.В. поділилась досвідом співпраці з підприємством «Полларді Фешн Груп» та наголосила, що це є якісним показником підготовки кваліфікованих робітників. Результат співпраці з підприємствами легкої промисловості - створення колекцій одягу учнями, які брали участь та займали призові місця на обласних і Всеукраїнських конкурсах. Старший майстер в/н Гаврілей О.І. презентувала творчі роботи учнів в Міжнародному фестивалі «Antares Fest». Майстри в/н Карпець-Самолюк М.О., Козакевич Л.В. та Алферчик М.М. провели майстер-клас з виготовлення з’ємних прикрас, де учасники мали змогу власноруч створити брошку.

        Родзинкою фестивалю стала четверта частина «Літературний фуршет», де були представлені книги од кутюр і література з ароматами прянощів. Провідний бібліотекар Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Матвєєва Д.М. презентувала для педагогів Центру цікаву, пізнавальну художню літературу з професійним спрямуванням та використала уривки з кінострічок для яскравості прикладу, з метою виховання здобувачів освіти та привиття любові до обраної професії.

       «Фестиваль педагогічних ідей» справив яскраве враження на весь педагогічний колектив та надав поштовх для педагогічної творчості.

Додати коментар