Тістороб, пекар, кондитер
- Деталі
- Автор: Super User
-
Категорія: Професії
-
Опубліковано: 03 лютого 2015
-
Перегляди: 7567
Пекар — важлива та потрібна професія. Ця професія завжди була і залишається почесною в нашому суспільстві. Без хліба немає життя! І пекарі пишаються тим, що результат їх праці — теплий, ароматний, рум'яний.
Пекарі працюють на різних підприємствах хлібопекарської промисловості: хлібозаводах, в пекарнях, а також на підприємствах громадського харчування, що мають цехи по випічці хлібобулочних виробів. Ця професія поширена по всієї території регіону, як у місті, так і в селах.
Професія пекаря не ставить жорстких вимог до психофізіологічних особливостей людини. Нею може оволодіти практично будь-яка здорова людина. Пекарем однаково успішно можуть працювати люди з різними індивідуально-психологічними якостями, але пристосування до вимог цієї професії, професійне становлення особистості здійснюються по-різному. Індивідуальні особливості виявляються в індивідуальному стилі діяльності який дозволяє максимально задіяти природні здібності та компенсувати недоліки.
Щоб успішно справлятися зі своїми обов`язками, пекар повинен знати основи технології хлібопечення, електротехніки, мікробіології, гігієни, санітарії.
Основні вимоги професія пекаря ставить до сенсорних функцій: гострота зору, розпізнання форми, кольору, запаху. На якість роботи пекаря впливає і рівень розвитку просторових уявлень, окомір.
Важливими для пекаря є наступні якості:
· тактильна чуттєвість;
· культура спостереження;
· злагодженість та чіткість робочих рухів;
· зосередженість уваги;
· розвинена образна та оперативна пам`ять;
· вміння порівнювати, передбачати;
· висока самодисципліна та контроль;
· акуратність;
· відповідальність;
· вправність;
· дисциплінованість;
· організованість;
· охайність;
· уважність.