26 листопада 2020 року члени методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання харчової промисловості та ресторанного господарства  взяли участь  у роботі круглого столу « Готельно-ресторанний комплекс: стратегія та способи просування закладу». Круглий стіл відбувся в  онлайн-форматі. Захід організовано згідно плану Подільської гільдії кулінарів у Відокремленому структурному підрозділі «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ». Під час проведення круглого столу розглядалися питання сучасного стану сфери готельно-ресторанного бізнесу , вивчалися психологічні аспекти у цій сфері.

Відкрила засідання круглого столу Низенко Галина Володимирівна, яка звернулася зі вступним словом до учасників, довела інформацію про мету та завдання заходу. Для розуміння поведінки гостя працівникові сервісу потрібно знати психологію процесу обслуговування, зокрема мотиви, причини, цілі, якими керується гість при відвідуванні ресторану. Індустрія харчування - це специфічна сфера, де спілкування людей займає більше 20% робочого часу. Вміння встановити психологічний контакт з відвідувачем - це професійна якість працівників закладів ресторанного господарства.

 З доповіддю-презентацією на тему «Психологія  для персоналу готельно-ресторанного бізнесу» виступив кандидат психологічних наук, Венгер Олександр Павлович. У доповіді  розглянуто  аспекти  психології обслуговування в готельно-ресторанному бізнесі, які дозволяють   зрозуміти поведінку гостей, вибрати найкращий  варіант їх обслуговування.

 

 

Практичний психолог  Білоус Ірина Петрівна представила інформацію, яка допоможе  діагностувати  стан гостя  і коректувати власну поведінку. Особливу увагу приділила  психологічним методам, які варто застосовувати  у своїй роботі під час нестандартних  екстремальних ситуацій.

Завдяки цьому заходу його учасники сформували власне уявлення щодо психологічних аспектів в сучасному готельно-ресторанному бізнесі та обговорили напрями їх реалізації при підготовці майбутніх фахівців для цієї сфери.

Дякуємо організаторам за змістовний, корисний матеріал. Сподіваємося на подальшу співпрацю в онлайн- та офлайн-форматі, який, як очікується, буде відновлено після зняття відповідних карантинних обмежень.

16.11.2020 р. в ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» стартувала програма Healthy Challenge!

Участь у програмі Healthy Challenge передбачає проведення міні-проектів та активностей на тему здорового способу життя протягом трьох тижнів (16 листопада – 7 грудня 2020 року), які відповідають трьом тематичним блокам здорового способу життя:

  • Психічне здоров’я ;
  • Профілактика інфекційних хвороб;
  • Фізичне здоров’я .

 

На відкритті експерти Центру громадського здоров’я України провели вебінар на тему першого тижня – «Психічне здоров’я».

 

Тому в рамках тижня «Психічного здоров’я» в ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» буде проведено цікаві заходи спільно із учнівською молоддю для запобігання стресу, насильству, вживання психоактивних речовин.

 

Усім учасникам бажаємо продуктивного, насиченого та яскравого тижня за тематикою психічного здоров’я!!!

ВІДЕО

Вебінар підготував авторський колектив ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг». Організатором є Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України "Fashion Globus Ukraine" та Асоціація швейних училищ України

Над проектом працювали:  Царьова Євеліна Сергіївна, Деліта Інна Олексіївна, Бевза Юлія Феліксівна, Карпець-Самолюк Марія Олександрівна, Приходько Валентина Василівна, Підгаєцька Тетяна Василівна, Гуцалюк Тетяна Володимирівна, Герасимчук Тетяна Павлівна. 

Бажаємо створення гарних виробів!

">ВІДЕО

24 вересня у ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» відбулося справжнє свято для першокурсників - "Фестиваль професій". Дійство, що відбувалося на вулиці, захопило відразу увагу учнів різноманіттям, яскравістю та оригінальністю представлення професій, які першокурсники будуть здобувати в стінах навчального закладу.

Прогнози у світі професій  змінюються з блискавичною швидкістю, конкуренція стає все жорсткішою, а технології з кожним днем все більше змінюють наше життя.

Проте, незважаючи на стрімкі зміни на ринку праці, актуальними завжди залишатимуться професії, які потребують творчого підходу та креативності. Бармени, офіціанти, кухарі, кондитери, кравці, швачки чи перукарі будуть займати належне місце на професійному ринку ще довгий час. Адже це фахівці, попит на яких не зменшується ні з викликами часу, ні з тенденціями моди. Саме до таких сфер відноситься ресторанне обслуговування та сервіс, сфера швейного обслуговування, професії громадського харчування та перукарських послуг.

У сьогоднішньому різноманітті послуг може орієнтуватися далеко не кожна пересічна людина. Тому часто порада кравця, його професійна консультація та спеціальні знання можуть стати в нагоді при створенні одягу. Складно уявити приготування їжі без кропіткого процесу презентації та подачі або гарний вечір без офіціанта, який здатен створити неповторну і в той же час невимушену атмосферу в закладі.

ВІДЕО

Спорт сьогодні займає важливе місце в житті кожної людини і суспільства в цілому. Заняття спортом і здоровий спосіб життя стали модною тенденцією сучасного світу, тому, що в наші дні люди стали більше дбати про своє здоров’я, а спорт найкращий засіб для підтримки організму в тонусі та зміцнення здоров’я. Спорт аж ніяк не новий винахід, його історія сягає глибини часів, ще до нашої ери в Стародавній Греції проводились спортивні змагання на славу Богам Олімпу.

Міжнародний день спорту  та День фізичної культури і спорту в ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» зібрав всіх небайдужих до здорового засобу життя та став яскравим прикладом єднання, порозуміння та спільних зусиль заради покращення здоров’я, що й є головною ідеєю цього свята.  У рамках спортивного свята було проведено «Олімпійський тиждень».

Тижневик розпочався 14 вересня з виставки кращих учнівських стінгазет «Спорт-це здоров’я!» Учнівська молодь через малюнок  передала основний девіз «Молодь за здоровий спосіб життя!»