9 січня у Центрі відбувся «Фестиваль педагогічних ідей» - презентація досягнень педагогів у розробці методичних ідей та їх впровадження у практику.
         У першій частині фестивалю «Формування професійної компетентності й особистості майбутнього фахівця на уроках загальноосвітніх предметів з професійним спрямуванням» директор Царьова Є.С. наголосил, що професійна спрямованість предметів загальноосвітньої підготовки є однією з необхідних умов формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників у навчально-виробничому процесі. Це сприяє реалізації основних методів педагогіки, отриманню комплексних знань, вмінь та навичок, які застосовуються в професійній діяльності майбутніх фахівців. Педагоги Лавренюк Н.В., Загородня О.М., Куліковська В.В., Павлишина О.Б., Матвєйцева І.В., Карпець-Самолюк М.О., Луцьків В.В., Деліта І.О., Ткачук Ю.І., Лісіцин В.Д., Гуцалюк Г.Ф., Бас В.І.. Трач А.Б., Карван О.М. презентували ефективний дидактично-методичний інструментарій професійного спрямування викладання предметів.

        У другій частині фестивалю «Інновації в ресторанному господарстві» педагогами було презентовано виробничі технології з професій «Кухар», «Офіціант», «Бармен». Кулінарія - це мистецтво. І в цьому черговий раз переконались усі педагоги в процесі проведення майстер-класів майстрами в/н Баган Л.С., Волошиною Н.М., Лисецькою Г.О., Беджик Н.Ф., Курашовою А.М., Касперською Л.М., Бацевич С.А., Скляр О.Б.. Можна сказати, що був створений оркестр, де прозвучали мотиви під вектором здорового харчування, а саме: приготування фрешів з використанням різних видів ягід, фруктів та цитрусових для збагачення організму корисними вітамінами. Майстри в/н поділились досвідом приготування мінізакусок, канапе, ознайомили з новітніми способами подачі багатьох холодних і гарячих страв на екопосуді. І на завершення, всі навчились як сьогодні можна оптимально скласти меню фуршетів для отримання задоволення гостей та комфортної роботи обслуговуючого персоналу.

          8 січня 2020 року пройшло навчання з охорони праці  для працівників Центру. Були розглянуті питання стосовно порядку розслідування нещасних випадків на виробництві згідно нової постанови Кабінету Міністрів України, прийнятої в квітні 2019 року. Дуже ретельно розглядалося питання з організації пожежної безпеки в Центрі. Також для працівників центру був проведений   інструктаж з електробезпеки для отримання відповідної групи допуску. Лекційний матеріал супроводжувався  демонстрацією навчальних фільмів, які були присвячені питання  пожежної безпеки, правилам надання першої долі карської допомоги. Після навчання працівники пройшли залік у вигляді тестування.


3 січня  відбулися педагогічні  читання – 2020 на яких було :
- проглянуто та обговорено відеозапис виступу заступника міністра освіти і науки України Петра Коржевського на науково-практичній конференції в місті Чернігові  «Перспективи розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні та пріоритети діяльності МОН, ключові завдання на 2020 рік»
Підсумовуючи обговорення, директор центру Євеліна Царьова окреслила стратегію розвитку та основні напрямки діяльності освітнього закладу на 2020 рік.
- заслухано питання  «Антон Макаренко і Василь Сухомлинський  у діалозі з сучасністю».




Продовжуємо проведення семінарів-тренінгів профорієнтаційного спрямування! 17.12.2019 р. працівниками ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» Найибовою М.Л. та Яроцькою І.М. проведено семінар-тренінг профорієнтаційного спрямування для учнів 9 класів ЗОШ 21 м.Хмельницького ( на виконання наказу Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністації від 26.11.2019р. 427-од).


Відбувся обласний конкурс "Велика Коляда", серед учнів та працівників закладів професійно- технічної освіти, де учні ДНЗ ХЦПТОСП зайняли почесне друге місце!Вітаємо!