26 квітня 2018 року згідно з планом основних заходів по цивільному захисту та з метою практичного відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок з питань цивільного захисту в ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» проведено «День Цивільного Захисту».

Відповідно до плану-графіку проведення заходу розпочалося із урочистої лінійки. Після збору керівного і командного складу було розгорнуто пункт видачі ЗІЗ.

Протягом дня працювала радіогазета «Знати і вміти», підготовлені радіоінформації «Порядок оповіщення населення за сигналом «Увага всім!»», «Сигнали оповіщення цивільного захисту і порядок дій при їх отриманні», «Правила поводження у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів». В актовому залі учні мали змогу переглянути навчальні кінофільми, пов'язані з питаннями цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, зацікавлено слухали виступ завідуючого обласних та М.Хмельницького курсів удосконалення керівних кадрів Гринчука М.С. Також проходив конкурс на кращу стінгазету, була організована виставка вибухонебезпечних предметів, засобів індивідуального захисту, приладів радіаційної хімічної розвідки та дозиметричного контролю, літератури з питань Цивільного Захисту, безпеки життєдіяльності. Учні навчальних груп виготовили найпростіші засоби захисту органів дихання - ватно-марлеві пов'язки. З метою практичної перевірки здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту проводилися дії по сигналу «Хімічна тривога» та «Навчальна евакуація».

Удосконалити практичні навички щодо дій у надзвичайних та екстремальних ситуаціях учні мали змогу при проведенні військово-спортивної естафети, здачі нормативів ЦЗ.

Закінчився «День Цивільного Захисту» проведенням підсумкової лінійки та нагородженням переможців.

 

ВІТАЄМОПЕРЕМОЖЦІВ!!!

29 березня 2018 року за ініціативою Подільської гільдії кулінарів у Хмельницькому торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбувся професійний конкурс «Кращий кухар-юніор Поділля».

Роботи конкурсантів оцінювало журі, до якого входили шеф-кухар ресторану «Амур» Потапова Олена (голова журі), шеф-кухар мережі ресторанів «Мрія» Міждугорний Олександр та шеф-кухар ресторану «Діоскурі» Огороднік Олександр.

Учні нашого навчального закладу стали кращими серед 22 учасників конкурсу з Хмельницької, Вінницької та Тернопільської областей.

У групах № 11 та 12, де учні навчаються за професією  «Тістороб, пекар, кондитер», були проведені перевірочні роботи.

Всі учні показали високий та достатній рівень підготовки, продемонстрували знання сучасних виробничих технологій та вміння використовувати їх на практиці.

Юні тістороби  можуть пишатися своїми досягненнями, адже далеко не всім їх одноліткам під силу своїми руками виготовити гарні, смачні та довершені вироби.